Elikkä lime torttua olisi tarjolla!Löysin tämän ohjeen lehdestä ja päätin tarjota sitä vieraille viikonloppuna. Tässä yksi ohje lisää johon voi käyttää kondensoitua maitoa.Ihanaa, raikasta ja makeaa...mutta ei kevyttäSilmänisku!

Lime torttu 12 palaa

Pohja:

100g digestivekeksiä

50 g voita

3rkl (ruoko)tomusokeria

Täyte:

4 munan keltuista

1 tlk (400g)kondensoituoa maitoa

4 limen mehua

2tl raastettua limekuorta

Koristeeksi:

2dl kuohukermaa

2limeä ohuina viipaleina

1.Jauha keksit ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sula voi.Painele kevyesti voidellun piirakka-tai irtopohjavuoan(20-22cm)pohjalle.

2.Mittaa täytteen ainekset ja sekoita vatkaimella n.kolme minuuttia, kunnes täyte hieman kuohkeutuu.Kaada täyte vuokaan.Paista 170-175 asteessa 10-12 min. kunnes täyte on hyytynyt muttei ruskistunut.

3.Anna piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

4.Koristele kermavaahdolla ja limeviipaleilla.