Tällä mennään osallistumaan kakkukimaran kisaan! Testasin ohjeen syntymäpäivillä ja nyt uskallan laittaa sen tännekin=)
Triplasuklaaunelma
Tarvitset: 22-24 cm irtoreunavuoan
Reunakalvoa (leivinpaperikin käy)
1 kpl paksuhko suklaakakkupohjalevy
150g maitosuklaata (tumma)
150g valkoista kuorrutesuklaata
Aloita hyydykekakun teosta:
200g ranskankermaa
200g tuorejuustoa
1,5dl sokeria
4 liivatetta
4 dl kuohukermaa
100g maitosuklaata
1. Laita vuoan pohjalle yksi kakkupohjakerros ja leikkaa sita hieman pienmmäksi kuin vuoka. Vatkaa kerma ja sekoita ranskankerma ja tuorejuusto sekä sokeri keskenään. Lisää kerma. laita liivatelehdet likoamaan ja liota pienen mehutilkaan ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan sekaan.
2. Puolita massa. Laita vaalea massa vuokaan, tasoita laita jääkaappiin. Sekoita toiseen seokseen 100g sulatettua maitosuklaata ja laita ekan kerroksen päälle. Tasoita huolella. Pakasta tai hyydytä miel.seuraavaan päivään.
3. Erota reunamuovilla puoliskot ja valmista pintakerros kuorrutesuklaasta ja kermasta. Laita kattilaan puoli desiä kermaa ja sulata valkoinen suklaa. kaada toiselle puoliskolle ja tasoita. Anna jähmettyä pakkasessa tunnin ajan . Irrota reunakalvo ja tee sama juttu tummalla suklaalla. Tähän käy myös tavalliset kaupan suklaat mutta suklaan jähmettyminen voi olla ennaltaarvaamatonta. Valkoinen suklaa kannattaa olla kuorrutesuklaata.
4. Koristele haluamallasi tavalla!