Pitsaa perjantain kunniaksi!otin taas vinkkiä Soili soisalon kirjasta kevytkeittiön leivontakirja.Voin suositella reseptiä kaikille.Mielettömän hyvän makuisia ja vielä keveitä. Sopisi juhliinkin vaikka kasvisruokavaliota noudattaville.Kyllä maistui salilta tullessa varsinkin kun eräs oli raastanut kasvikset ja juustot valmiikis niin pääsi leipuri heti hommiin!
Kasvispitsat 12 kpl
Pohjat:
3dl vettä
15g hiivaa
ripaus suolaa
1 rkl öljyä
n.6 dl hiivaleipäjauhoja
Täyte:
3 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
3 valkosipulia
2 dl tomaattimurskaa
2 tl jauhelihamaustetta
2tl oreganoa
2 dl punaleima emmentaljuustoa raasteena
1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää muut aineet ja alusta taikina.
2.anna kohota peitettynä 30 min. ja jaa 12 palaan, kauli pitsoiksi.
3. raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja kuullota öljyssä.Lisää tomaattimurska ja mausteet.
4.Levitä pohjille täytettä, ripottele päälle juustoraaste ja paista 225 asteessa n.10-15 min.
(1 pitsa sisältää 180 kcal)