Tämä leivos on ehkä tunnetuimpia leivoksia konditorioiden vitriineissä. Eikä syyttä..maku on mainio sekä säilyvyys hyvä. Valmistus sen sijaan on hieman haastava. Tai ehkä se on tekijästä kiinni, koska on tyytyväinen..Koulussa tein piiiitkästä aikaa aleksantereita ja muistui taas mieleen miksi juuri nämä ihanaiset leivokset on vakiotuote kaikissa näytöissä.

Historiasta sen verran, että nimensä leivos on saanut venäjän keisari Aleksanteri I mukaan. Leivos syntyi vuonna 1818.

Murotaikina:

390g voita

200g sokeria

2 munaa

550g vehnäjauhoja

2g hirvensarvisuolaa

Sekoita kylmä voi ja sokeri notkeaksi. lisää muna, jauhot ja hirvensarvisuola.Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä hetki kylmässä. Kauli ohueksi (3mm) pellin päälle ja paista n.10 min. 185 astetta.

Muista reittää pohjat ennen paistoa.

Halkaisen levy ja laita esim.vadelmahilloa väliin. Levitä päällimmäisen levyn päälle ohut kerros aprikoosihilloa tai muuta vaaleaa hilloa. Levitä pomada(pikeeri)massa nopeasti levyn päälle. Tasoita ja tee suklaalla raidat ja marmoroi paletilla tai tikulla. leikkaa leivoksiksi.

Koulussa tehtiin myös näitä kauniita murokuppeja..

Aikaisemmin tekemiäni valkosuklaaleivoksia

Leivosta myös kakun muodossa