Kauhee nimi hirviö.. no kuitenkin tälläisen kakun tein omalle kullalle syntymäpäivän kunniaksi. Todella täyteläistä ja makeaa, kirpeyttä tuo karpalohyydyke pinnalla.

 

Valkosuklaa-karpalomousse kakku (2-4hklö)


Varaa sopiva pyöreä kulho (noin 0,5 litraa) johon haluat tehdä kakun.

Aloita täytteen teosta:
Sulata 100g valkosuklaata, sekä 1 rkl voita kattilassa vesihauteessa.
Vatkaa 2dl kermaa kulhossa vaahdoksi. Ota toinen kulho ja vatkaa 1 muna sekä 1rkl hunajaa sekaisin.
Yhdistä munavaahtoon 2rkl espresso-likööriä, sula suklaa sekä kermavaahto. Lopuksi lisää 2 liivatelehteä vesitilkkaan sulatettuna koko ajan sekoittaen. Kaada seos kulhoon ja laita pakastimeen.

Tarjoilupäivänä valmista karpalohyytelö.
Mittaa kattilaan 1dl karpaloita, 1,5dl vettä ja 3/4dl hillosokeria. Kiehauta kattilassa 10-15min. Painele seos siivilän läpi. Ota kulho pakkasesta ja käytä sitä kuuman juoksevan veden alla niin että kakku irtoaa kulhosta. Kostuta kakkupohja ja leikkaa se kulhon kokoiseksi ja aseta kakun "alle". Laita kakku vielä hetkeksi pakastimeen. Anna hyytelön hetki jäähtyä. Valuta se sitten kakun päälle.Anna hyytelön jähmettyä.

Koristele makusi mukaan.


Herkuttele rakkaimpasi kanssa .