aina on hyvä syy leipoa ja(shoppailla) teinkin keiton kanssa nautittavaksi porkkanasämpylöitä. Näissä on ripaus ylellisyyttä, vaaleaa siirappia ja auringonkukan ja seesaminsiemeniä.
Mehevät porkkanasämpylät
2,5 dl maitoa
50g hiivaa
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
75g pehmeää voita
vehnäjauhoja
Päälle: esim. Auringonkukan siemeniä ja seesaminsiemeniä
Liota hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi. Laita reilusti jauhoja ja vaivaa hyvin. Lisää porkkanaraaste sekä pehmeä voi. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota n. 30-40 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo sämpylöiksi. Kohota ja voitele sen jälkeen vedellä. ripottele halutessasi siemeniä. Paista 210 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita.
Inspiraation reseptiin antoi kirja "Pala kakkua" Leila Lindholm