Isänpäivän innoittamana tein tämän hiiri-kakun. kakkupohjana käytin porkkanakakkupohjaa ja täytteenä perinteistä tuorejuusto/tomusokeri täytettä. Kakku maistui hyvin ja osoitti että mousset voi korvata joskus myös näin. Säilyvyyshän tässä kakussa on tietysti hyvä. Jos se ei katoa hiirien suihin

 

Isä-hiiri loikoilee kakun päällä kenties syötyään liikaa..

Porkkanakakku ohje löytyy täältä. Kuorrutuksena 200g tuorejuustoa ja 1,5 dl tomusokeria ja 1 rkl pehmeää voita. Täyttö kannataa tehdä ed.päivänä. Näin kakku on helppo leikata "kolmion"muotoon. Jätä kuorrutetta hieman yli jotta saat levitettyä sitä ennen kuorrutusta kakun päälle. Kauli marsipaani ja päällystä kakku. Hiirulaiset on hyvä tehdä ennakkoon. Viimeistelin hieman vaal.punaisella tomuvärillä..Isä-hiiri sai tässä vaiheessa vielä rusetin kaulaan. Voit tehdä "reiät" juustoon pyöreäpäisellä keittiövälineellä esim.kaulimen päällä. Korosta juustonreikiä keltaisella elintarvikevärillä. Asettele lopuksi hiiret kakun päälle.

Kakkua Markukselle hienosta suorituksesta! ONNEA!!