Marenki on tullut kenties jäädäkseen joululeivontaan piparkakkutalojen koristeluun ja muuhun..Sain idean maustaa marenkimassaa kanelilla ja murustetulla piparkakulla. Hieman rakenne kärsi piparkakkumaustetun marengin kohdalla. varmaankaan massa ei tykännyt piparkakun rasvan yms. takia, mutta maku oli ihan loistava! Marenkeja voi käyttää hedelmäsalaatissa, erilaisten moussejen kanssa, jäätelöannoksissa, kakun koristeena(sipaise suklaata tällöin eristeeksi) tai vaikkapa joulun jälkkärien koristeena.

 

Kaneli ja piparimarengit

2 valkuaista

100g sokeria (1,2 dl)

( vaniljasokeria)

1/2 tl kanelia

1 piparkakku

 vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset ja lisää sokeri pikku hiljaa. Vatkaa kunnes massa on jämäkkää ja kiiltävää. Mausta puolet massasta 1/2 tl kanelia ja toinen puoli 1 kpl murskattua piparkakkua. Pursota pellille haluamasi kokoisia marenkeja. Halutessasi ripottele marenkien päälle hieman kanelia ja murskattua piparimurua. Paista 90-100 asteessa kunnes marengit ovat täysin kuivia ja kevyitä. Kokeilin lumihiutalekoristeita marenkeihin ja hyvin onnistui..eivät sulaneet uunissa. Ohjeesta tulee noin 1,5 pellillistä.