Macaron kokeiluni on olleet enemmän tai vähemmän onnistuneita, mutta nyt löysin hyvän ja helpon ohjeen call me a cupcake blogista. Jos joku on macaroneja kokeillut niin tietää, että ensimmäisellä kerralla ei ehkä onnistu. Tällä ohjeella onnistuin ekalla kerralla näin hyvin ja toisella kertaa pitäisi tulla jo lähes täydellisiä. Nyt massa jäi hieman paksuksi ja pursotuksen jälkeen jäi huippuja joita kyllä veteen kostutetulla sormella sai painettua alas. Massa on paksumpaa kuin "lämmitettävässä" ohjeessa. kannattaa siis kokeilla tiputtaa pellille taikinaa ja jos se leviää hieman niin valmista on. Jos taas tuntuu liian paksulta, jatka sekoittamista vielä hiukan.

 

Macaron leivokset puolukkatäytteellä

 

100g jauhettua mantelia

100-110g valkuaista (n.3 kpl)

200g tomusokeria

4 rkl sokeria

1. Sihtaa manteli ja tomusokeri.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset. Kun vaahto alkaa muodostua lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kunnes vaahto on luja.

3. Sekoita kuivat aineet varovasti vähän kerrallaan valkuaisiin. Lisää tässä vaiheessa myös väri.

4. Pursota macaronit pellille. Anna kuivua 1 tunti. Paista 150 asteessa 11-13 min. Kypsän macaronin tunnistaa siitä kun "jalka" on kiinnittynyt päälliosaan. Jos se liikkuu jatka paistamista.

Täyte:

100g valkosuklaata

40g paseerattua puolukkaa

30g kermaa

1. Kiehauta kerma kattilassa, ota pois hellalta ja lisää paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää puolukka. Itse laitoin vähän kuoriakin mukaan eli ei ole pakko paseerata. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa kuohkeaksi ja täytä macaronit.