Yleensä kun laitan blogiin kakkuja on perusajatuksena jotain uutta ja erilaista. Tietysti perusjuttujakin löytyy, mutta ainakin itselle ja ("valitettavasti koekaniineina toimiville maistajille") ne on usein kokeiluja, koska luulen ainakin tietäväni mikä on sitä perushyvää ja mikä ei. Ja niitä perushyviä on tylsä tehdä. Tämän kakun inspis on peruja kouluajoilta koristelua myöden. Mitä enemmän näitä jenkkityylisiä kakkuja näkee (hienoja ovat siis ei siinä mitään) niin palaa halu menna perusasioiden äärelle. Näistä yksi tärkeimmistä on leivonnaisen maku ja koostumus ja haluankin, että maku on yhtä tärkeä kuin ulkonäkö. Silloin tiedän onnistuneeni kun nämä kaksi leipomuksessa onnistuu. Tässä herkussa yhdistyy omena ja vanilja ripauksella kanelia. Ei voi olla pahaa..eihän?

Marenki - omenakakku

pohja:

 

3 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta, 1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
1 dl omenasurvosta tai sosetta
Voitele ja jauhota vuoka. Sekoita leivinjauhe ja mantelijauho jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää omenasurvos tai sose Sihtaa jauhot varovasti joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175°C:ssa 40 min.

Täyte:

2,5 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

Vaniljakiisseli:

2,5 dl maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

2 keltuaista

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa ainekset vanilliinisokeria lukuunottamatta sekaisin kasarissa.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee.
Jäähdytä ja mausta vanilliinisokerilla.  Sekoita vatkatun kermavaahdon sekaan.

1 - 2 dl omenasosetta/hilloa

Pintamarenki:

4 valkuaista

180g sokeria

24g vettä

Vaahdota valkuaiset, lisää joukkoon keitetty sokerivesi.Vatkaa kunnes marenki on kovaa. 

Valmistus:

Leikkaa kakkupohja 2 osaan. Kostuta alin kakku omenamehulla ja levitä päälle omenasose. levitä paletilla vaniljakerma siten, että kakun keskellä tulee eniten täytettä kuten prinsessakakussa. Laita toinen pohja päälle ja kostuta. Levitä vaniljakermaa vielä päällimmäiseksi ja tasoita kakkua. Pursota marenki kakun pinnalle ja käytä kaasupoltinta marengin koristeluun. Koristele vaikka omenaviipaleilla ja säilykekirsikoilla.

Kiva kakku joulupöytään ja pikkujouluihin.