Suklaakakun teossa ehkä haastavin vaihe on kakun kuorruttaminen. Työssä ollessani tein paljon suklaakuorrutettuja kakkuja ja edelleen tykkään, että niitä on haastavuudessaan juuri mukavin tehdä. Konditorioissa on hyvät suklaat käytössä ja monilla on omat suklaakuorrutesalaisuutensa. Yksi yhteinen tekijä kuitenkin löytyy kaikilta, Se joku kikka  millä saa parhaiten lohkeavan sekä sileimmän pinnan. Monesti kuorrutesuklaaseen lisätään tryffeliä jolloin saadaan pehmeä ja leikkautuva ja samalla sileä kakku.

Kakun voi kuorruttaa marsipaanilla, vaahtis tai sokerimassalla ohuelti jolloin suklaakuorrutteen levitys on helppoa ja jälki tasaista. Samaa voi kokeilla kinuskikakkuun. Mikään uusi juttu tämä ei ole vaan taas töissä opittua kikkailua. Leipomossa kun on vielä kaulintakoneet niin marsipaanin saa todella ohuelti kakun päälle. Jos tykkäät marsipaanin mausta voit kaulita massan vähän paksummaksikin. Sopii meinaan suklaan kanssa uskomattoman hyvin! Kenties vähän jouluinenkin maku..Käytin tarttumapinnaksi lemon curdia, mutta parhaimman tuloksen saa kunnon voikreemillä. Kuorruta kakku huolellisesti ja laita kylmään ja peitä marsipaanilla kun pinta kovettunut. Laita taas kylmään ja tee sillävälin suklaakuorrutus. Tulee mahtavan tasainen kakku!

Sain Dr.Oatkerilta paketin josta paljastui kokeiltavaksi Vegegel-hyytelöimisainetta, pehmeitä sokerihelmiä ja suklaamoussea. Päätin kokeilla kakun täytteeksi suklaanmakuista kakkumoussea. Suklaaholistina tykästyin moussen kovasti. Varmasti ostan kaappiin hätävaraksi ja erinomaista myös kuppikakkujen koristeluun!

 

Mantelisuklaakakku

kakku joka vie kielen mennessään..Nam!

 

Manteli-omenakakkupohja

1 pss Dr.Oatker suklaakakkumousseaineita

Pinnalle Lemon Curd

Marsipaania, (sokerimassaa, vaahtokarkkimassaa)

Suklaacanache:

150g Brunberg tumma suklaa

1 dl flora kuohu 26%

1 tl voita

Valmista pohja. Jäähdytä, kostuta ja täytä suklaamoussella. Levitä kauttaaltaan vedellä ohennettu lemon curd pintaan. Kuorruta marsipaanilla. Valmista canache

kiehauttamalla kerma, lisää sitten paloiteltu suklaa ja lopuksi voi. Sekoita tasaiseksi ja kuorruta kakku.

(pikkukuva vielä sisällöstä:)