Feta ja parsa ne yhteen soppiiYksi  lempparipiiraista, ehdottamasti! Tosin seuraavan kerran vähennän tomaattia ja lisään parsaa.


Rukiinen feta-parsapiiras

200g voita

220g vehnäjauhoja

40g ruisjauhoja

suolaa

140g vettä

Täyte:

250g kirsikkatomaatteja

200g fetajuustoa

100g parsakaalta

2 munaa

(pakaste)sipulia

200g tuorejuustoa

2 dl ranskankermaa

 

Valmista taikina sekoittamalla ensin kuivat aineet. Sekoita pehmeähkö voi ja kuivat aineet yhteen. Lisää kylmä vesi nopeasti joukkoon. Älä vaivaa taikinaa liikaa. Laita taikina kylmään odottelemaan 1h.

Kauli taikina piirakkavuokaan. (itsellä jäi hieman yli taikinaa, käytin sydämenmuotista irtopohjavuokaa, taikinanjämän voi pakastaa ja käyttää esim.sämpylätaikinaan tai tehdä muotilla kuvioita ja laittaa piiraan päälle koristeeksi). Pistele ja paista 200 asteessa n.7 min.

valmista täyte: Kiehauta parsat vedessä ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele fetajuusto. Sekoita ranskankerma,munat ja tuorejuusto keskenään ja mausta suolalla. Laita taikinan päälle ensin sipuli, feta, valutetut parsat ja lopuksi kaada ranskankerma/tuorejuustoseos päälle. Laita lopuksi kirsikkatomaatit. Paista 180 astetta noin puoli tuntia.

Vink! Piiraassa ei ole juustoraastetta käytetty ja minusta oli hyvää ja raikasta näin. Halutessasi voit ripotella juustoraastetta päälle.