Tällä samalla reseptillä on tullut tehtyä pitsaa jo monet vuodet. Viikonloppuna tein taas siskon tullessa kylään tätä herkkua. Täytteissähän on valinnan varaa, usein tuo jauheliha-tonnikalaseos toimii kuitenkin pohjana.

Pohja:

3dl vettä

45g hiivaa

1 tl suolaa

3/4 dl öljyä

n. 7dl vehnäjauhoja

Lietä hiiva haaleaan veteen ja lisää muut aineet. Levitä pellille. Käytän apuna lasia jolla saa hyvin kaulittua. Täytä pitsa ja paista 225 asteessa.

Täytteeksi esim:

pohjalle ketsuppia

400g sika-nauta jauhelihaa

1 prk tonnikalaa öljyssä

- maustetaan aromisuolalla, jauhelihamausteella, chilimausteella yms.

1 prk ananaspaloja

1 sipuli renkaina

mozzarellajuustoa

1 pss pizzajuustoa

pitsamaustetta