Tällä samalla reseptillä on tullut tehtyä pitsaa jo monet vuodet. Viikonloppuna tein taas siskon tullessa kylään tätä herkkua. Täytteissähän on valinnan varaa, usein tuo jauheliha-tonnikalaseos toimii kuitenkin pohjana.
Pohja:
3dl vettä
45g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl öljyä
n. 7dl vehnäjauhoja
Lietä hiiva haaleaan veteen ja lisää muut aineet. Levitä pellille. Käytän apuna lasia jolla saa hyvin kaulittua. Täytä pitsa ja paista 225 asteessa.
Täytteeksi esim:
pohjalle ketsuppia
400g sika-nauta jauhelihaa
1 prk tonnikalaa öljyssä
- maustetaan aromisuolalla, jauhelihamausteella, chilimausteella yms.
1 prk ananaspaloja
1 sipuli renkaina
mozzarellajuustoa
1 pss pizzajuustoa
pitsamaustetta