Täälä blogissa on ollut hiukan hiljaiseloa ja hidas päivitystahti jatkunee vielä muun elämän viedessä aikaani. Säännöllisesti kuitenkin käyn täälä ja muuallakin vierailemassa ja onhan se pääsiäinenkin tulossa kovaa vauhtia ja kovat suunnitelmat on leipomusten suhteen Saa nähdä paljonko niintä ehdin tehdä valmiiksi asti..Pätkiskakkua alkoi tehdä mieli ja ohje löytyikin Myllyn Paras-sivuilta josta se on suoraan kopsattu. Tällä kertaa ulkomaiset mansikat olivat tosi makeita ja hyviä ja niitä laioiin vielä koristeeksi. Koitin vuolla suklaasta rullia, mutta ei nyt niin kovin hyvin onnistunut..taidot ruostuneet kenties
PÄTKISKAKKU
4 |
dl |
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 |
dl |
sokeria |
1 |
tl |
vaniljasokeria |
2 |
tl |
leivinjauhetta |
3-4 |
rkl |
kaakaojauhetta (esim. van houten) |
150 |
g |
sulatettua voita tai margariinia |
2 |
dl |
maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä |
6 | patukkaa Pätkistä | |
3 | munaa | |
Vuoan voiteluun: | ||
rasvaa | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
Kuorrutus: | ||
200 |
g |
suklaata |
100 |
g |
voita tai margariinia |
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.