Aloittelin jo juhannusherkkujen tekemistä..Nämä leivokset onkin hyvä tehdä pakkaseen valmiiksi.On sitten helppo koristella loppuun..hieman jähmeänä ne on helppo leikata siististi.

Tee ensin vaalea kääretorttu. Tällä ohjeella tulikin oikein muhkea ja hyvä!

4 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2rkl perunajauhoja

Vaahdota sokeri ja munat.Lisää kuivat aineet siivilän läpi.Paista 225 asteessa kunnes pinta on vaalean ruskea

Täyte:

2dl vispikermaa

1 prk rahkaa

1dl valmista vanilliinikreemiä

4 liivatetta

2 tl vanilliinisokeria

1dl sokeria

vatkaa kerma ja lisää rahka.Vatkaa joukkoon sokeri,vanilliinisokeri ja vanilliinikreemi.Laita liivatteet kylmään veteen n.5min ja sulata pieneen vesitilkkaan.Sekoita massaan.Laita hetkeksi jääkaappiin.

Lisäksi mansikkamarmeladia

 

1.Leikkaa kääretorttupohja kahtia.

 

2.Käännä paistopuoli ylöspäin , kostuta ja sivele pinnalle mansikkamarmeladia.

 

Levitä hieman jämäköitynyt täyte huolella pohjan päälle.

koska monesti kääretortun laidoista tulee hieman matalempia kuin keskiosasta, käännä ylin pohja vastakkaisesti kuin alin pohja.

Leivosten viimeistely löytyy samasta kategoriasta nimellä juhannuksen mansikkaleivokset