Suklaakakku on varmaankin haastelisin kakku tehdä kotona.Kaikki on helppoa kuorrutukseen asti..sitä tuntuu löytyvän vielä viikkojenkin jälkeen keittiöstä:)Sotkusta hommaa..mutta makua ei voita mikään:)Tämä suklaapläjäys sopii todellisille suklaaholistille.Ainakin minulle:)

Kuvat ei tahtoneet onnistua kotioloissa kun on niin pimeää!Vaalea tausta ei paljon auta:)Toivottavasti kuitenkin selvän saa..Laitan kakkupohjien, sokeriveden keitto-ohjeen, suklaan temperoinnin teko ohjeita tässä joululoman aikana.Muutenkin olisi tarkoitus uudistaa blogia hieman.

Suklaakarpalokakku

 

2160612.jpg

2160609.jpg

3 munan suklaakakkupohja

karpalohilloa(tai muuta hilloa)

suklaamousse

rommivesi

valkosuklaa

Pakastekarpaloita

kermaa

tummaa suklaata

1.Tee ensin suklaakakkupohja.Keitä sokerivesi valmiiksi.Valmista mousse.Laita  2dl kuohukermaa kattilaan, kuumenna varovasti ja sulata suklaa joukkoon.Laita jääkaappiin ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi.Mausta sokerivesi rommilla.

2.Sulata n.1 dl karpaloita ja soseuta hillon joukkoon(n.2dl hilloa)Kokoa kakku ja laita väliin suklaamoussea ja karpalohilloa.

3.Kuorrutusta varten laita kerma 1dl kattilaan ja sulata suklaa(200g) .

Anna hetki jäähtyä ja kaada kakun päälle.

Koristele sokerissa pyöritetyilä karpaloilla.

Suklaalastut kakun reunoille tein näin:

- Värjäsin valkosuklaata(kuorrute)punaisella elintarvikevärillä(suklaan värjäykseen tarkotetulla)

- kaadoin tipan leivinpaperin päälle ja vedin lusikalla suklaan päältä.Sitten kylmään kovettumaan.