Suunnittelin joulukakuksi tänä vuonna tämän hyydykekakun.Kakun sisällä on tyrnihyydykekerros.Ihana pehmeä vaniljahyydyke kirpeän tyrnin kanssa sopi  todella hyvin yhteen!Suosittelen kokeilemaan:)

Tyrnihyydykekakku

2182257.jpg

Täyte:

2 prk ranskankermaa (300g)

6 liivatetta

3dl sokeria

1 sitruuna

8 dl kermaa

200g tuorejuusto maustamaton

1 prk vaniljatuorejuustoa

Tyrnihyydyke:

2 liivatetta

2dl tyrnimehua

sokeria n. 1dl

 

1.Valmista perinteinen keksipohja tai tee pohja suklaakääretorttupohjasta kuten minä.

2.Valmista hyydyke:Kiehauta tyrnimehu ja sokeri kattilassa ja lisää liivatteet.Kaada n.20cm vuokaan tai pienempää.Hyydytä jääkaapissa.Kippaa pohjan päälle.Tässä kohtaa voi tulla ongelmia kun hyydyke jää kiinni vuokaan.Joutui aika paljon auttamaan veitsellä..mutta kyllä se sieltä lähti.Kalvon päältä voisi helpommin irrota(?)Lisäys:Hyydyke kannattaa tehdä kakku/keksipohjan päälle suoraa (pelkkä reunavuoka)niin ei tarvitse kuin reunoista irrottaa!

3.Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi.Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.Laita liivatteet likoamaan.Sekoita tuorejuustot ja sokeri.Lisää käännellen kerma.Liuota liivatteet sitruunanmehuun ja lisää koko ajan vatkaten.Tasoita täyte ja laita hyytymään seuraavaan päivään.

4.Päällystä kermalla ja koristele.(kuuset valkosuklaasta)

2182338.jpg

Vielä kuvaa sisältä.

Vuokana oli kinuskikissan arvonnasta voitettu wiltonin sydänvuoka.