Päätin leipoa pullaa ja saada sen hieman kevyemmäksi , mutta silti maistuvaksiNämä olikin tosi hyviä!
Hyviä vinkkejä tähän antaa kirja nimeltään Kevytkeittiön leivontakirja;Soili Soisalo.
Ohje kirjasta hieman muokattuna.
Kevyet Vanilja-Mustikkapullat (14kpl)
2,5 dl kevytmaitoa
25g hiivaa
3/4 sokeria
2 tl kardemummaa
Vajaa teelusikka suolaa
n.7 dl vehnäjauhoja
50g pullo tai rasia margariinia
1 rkl vanilliinikreemijauhetta
Täyte:
0,5 l Mustikoita
2 rkl talkkuna-, ohra-tai vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
Voiteluun munaa tai piimää
1.Alusta taikina normaaliin tapaan, kohota taikinaa n.tunti ja leivo pulliksi.
2. Kohota pullia puolisen tuntia ja sekoita täytteen aineet keskenään.
3.Paina pulliin juomalasin pohjallam kolo, pistele haarukalla, voitele reunat ja täytä mustikalla.
4.Paista 225 astetta kauniin kullan ruskeiksi ja nauti!
(1 pulla 170 kcal)