Mikään suru ei ole niin suuri, ettei se edes vähän helpottuisi suklaata syömällä. Eikä mikään ilo niin pieni, etteikö sitä kannattaisi entisestäänkin juhlistaa suklaan avulla. Suklaa lohduttaa, tuo nautintoa elämään ja viimeisten tutkimusten mukaan myös edistää terveyttä. Terveyttä edistäviä vaikutuksia on tosin vain tummalla suklaalla, mutta silti suklaa on ansainnut nimensä jumalten ravintona.

TUMMA SUKLAA (aito-suklaa kaakaovoita väh.31%)

Sulata suklaa 45 asteeseen.

Kaada 2/3 osaa suklaasta marmorin(tiskipöytä, kivitaso)päälle.

Suklaa tableerataan paletin avulla edestakaisin kunnes se saavuttaa puuromaisen rakenteen.

Suklaa laitetaan takaisin kulhoon jossa on 1/3 suklaata.Suklaan lämpötilan tulisi olla 28 astetta.

Lämmitä käyttölämpötilaan 31-32 asteeseen.

Jos et omista lämpömittaria on tämä temperointi menetelmä sinulle:

Sulata rouhittu suklaa varovasti kunnes se on saavuttanut seuraavat lämpötilat:

- Tumma suklaa 32 astetta

- Maitosuklaa 30 astetta

- Valkoinen suklaa 30 astetta

Jos suklaa on lämmennyt vähänkin yli ohjearvon ota käyttöön edellinen ohje ja kaikki alusta!

Jos temperointia ei ole tehty oikein, suklaa

- tulee harmaaksi

- on rakenteeltaan ryynimäinen

- sulaa helposti

- ei pidä muotoaan

- tarttuu muotteihin

Tempperoinnin etuja on:

- Kaunis kiilto

- kaunis väri

- murto ja kovuus

- pehmeä ja sulava koostumus

- irtoaa muoteista

Lisäys:Kotitemperoinnin haasteita on se jos suklaata on pieni määrä.Silloin nopeus on valttia.Eli suklaa kannattaa lämmittää reilusti ohjearvoon. Kippaa sitten nopeasti osa suklaasta alustalle ja ala "tableeraamaan".Suklaan lämpötilan mittaaminen voi tässä vaiheessa olla hankalaa ja kokeileminen useamman kerran ahkerasti harjoitellen kannattaa.Heti kun suklaa on "paksuuntunut" kerää se kulhoon (jossa on se 1/3 suklaata)ja sekoita ja mittaa.