Iloista pääsiäistä kaikille!
Tyrni-valkosuklaakakku
Tyrnihyytelö:
2dl tyrniä
1,5 dl sokeria
1 dl vettä
3 kpl liivatetta
Keitä tyrni, sokeri ja vesi mehuksi.Lisää liivatteet.Kaada liemi (22cm)kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan.
Valkosuklaamousse:
200g valkoista suklaata
500g kermaa
2 kananmunaa
1 rkl triple sec
1 rkl rommia
3 kpl liivatetta
Sulata valkoinen suklaa.Lisää vatkattu kananmuna ja vaahdotettu kerma.Kuumenna triple sec ja rommi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet.Liivateseon yhdistetään kermaseokseen.Kaada täyte hyytyneen tyrnikerroksen päälle.Laita lopuksi marenkilevy tai kakkupohja päälle.Anna kakun hyytyä ensin jääkaapissa 30 minuuttia ja lopuksi 1,5 h pakastimessa.Irrota kakku vuoasta ja koristele.