Sain tilauksen hyydykekakusta, jossa ei haluttu kermaa olevan ollenkaan. siskolta sain hyvän reseptin jota hieman muokkasinHymy..Oli mukava koristella hedelmillä kakkua pitkästä aikaa. koristeluun olisin halunnut paneutua pikkusen enemmän. varsinkin noihin valkosuklaakoristeisiin olisi sopinut tummalla suklaalla raidat yms...Mutta seuraavalla kerralla sittenHymy

 

1247927995_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja 170 g digestivekeksiä

70g voita

 

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g sitruunatuorejuustoa

2 dl rahkaa

(ruokalusikka creme fraicea)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

5 liivatetta

1/2 sitruunan kuorta ja mehua

 

1. Sekoita rahka ja  tuorejuusto ja lisää sokeri. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kattilaan. Vatkaa vaniljakastike ja lisää seokseen.

2.Liota liivatteet ja kuumenna puolikkaan sitruunan mehu kattilassa ja lisää liivatteet.

3. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen massan joukkoon.

4. Kaada massa irtoreunavuokaan (mahtui juuri 20 cm vuokaan)ja anna hyytyä n.2h

5. koristele haluamillasi hedelmillä. Valkosuklaakoristeet onnistuu tiputtamalla pisara leivinpaperin päälle ja vetäisellä päältä lusikalla..

 

 

1247928916_img-d41d8cd98f00b204e9800998e