Tässä hyvä pikkuleipäklassikon ohje. Lusikkaleipiä voi koristella monin eri tavoin vaikka kastamalla valko/tummaan suklaaseen, erilaisiin strösseleihin ja vaihtelemalla hilloja..Hilloa kannattaa laittaa hillitysti jottei se pursua liikaa pikkuleivän välistä. Myös taikinaa voi maustaa vaikkapa kanelilla ja kardemummalla. Entisessä työpaikassa leipomossa kesätöissä ollessani tehtiin useasti lusikkaleipiä ja voi sitä harmitusta jos ne sattui saamaan liikaa väriä uunissa..

 

Lusikkaleivät

 

 

200g voita

2dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4,5 dl vehnäjauhoja

 

- Sulata voi ja anna ruskistua vaalean ruskeaksi. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada päälle ruskistunut rasva. Sekoita ja anna jäähtyä. lisää vanilliinisokeri ja jauho-leivinjaoseos. Painele taikinaa teelusikan pesään ja vedä leivinpaperin päälle pellille.  Paista 200 asteessa 5-10 min. jotta reunat saa hieman väriä.Levitä jäähtynelle lusikkaleivälle hilloa ja paina toinen lusikkaleipä päälle. Kierittele heti sokerissa.