Ylellinen, makea ja trendikäs macaron-leivos on pariisilainen herkku joka on rantautunut tänä keväänä kunnolla suomeenkin..sisältä pehmeä ja päältä rapea macaron leivos on mainio tarjottava juhliin. Testaan kuinka macaron maistuu pakastuksen jälkeen ja myös eri macaron reseptejä olisi testissä tulossa...

Ecola Lenotren alkuperäinen suklaamantelileivos 40kpl

 

Suklaatäyte:

125g kuohukermaa

35g maitoa

20g hunajaa

200g tummaa suklaata

20g voita

Mantelileivokset:

220g tomusokeria

10g kaakaojauhetta

120g jauhettua mantelia

3 munanvalkuaista

25g hienoa sokeria

4 tippaa punaista elintarvikeväriä

 

1. Valmista täyte: kiehauta kattilassa kerma, maito ja hunaja. Rouhi suklaa palasiksi, laita kulhoon ja kaada kuuma seos päälle ja hämmennä tasaiseksi. anna jäähtyä. lisää voi paloina ja sekoita tasaiseksi. laita sivuun.

2. Lämmitä uuni 160 asteiseksi.

3. Siivilöi tomusokeri, kaakaojauho ja mantelijauho pieneen kulhoon. Vatkaa valkuiaiset lujaksi vaahdoksi. lisää vähitellen hieno sokeri kunnes vaahto on tasaista ja kiiltävää. Lisää elintarvikeväri. Ripottele jauhoseos ja sekoittele tasaiseksi. Laita seos pursotinpussiin ja muodosta pieniä mantelileivoksia pellille. Paista 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Täytä.

Macaron testauksessa tein täytteen sulatetusta valkosuklaasta ja lemun curdistä