Idea tähän postaukseen lähti kirjasta nimeltään "pala kakkua"kirj. Leila Lindholm. Lainasin sen kirjastosta ja ihastuin kirjaan niin että tilasin sen myös itselleni. Kirjan ohjeita testailen myös täällä. Tulossa paljon erilaisia kuorrutusohjeita kuppikakkuihin sekä kuppikakku/muffiniohjeita. Omistan minimuffini sekä jättimuffinivuoan ja normaalikokoisia on useampikin. Löysin ihanan ohjeen johon sai kivasti käytettyä sesongin kotimaisia omenoita. jaan sen myös teille. Olkaapa hyvät.

OMENA-MURUMUFFINIT

Perusohje:

100g voita

2 dl maitoa

1 pestyn sitruunan kuori

2 luomukananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1. kuumenna uuni 175 asteeseen isot muffinit, 185 minimuffinit.

2. sulata voi ja lisää siihen maitoa ja raastettu sitruunankuori.

3. vaahdota munat , sokeri ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

4. Sekoita vaahtoon haalea neste.

5. sekoita vehnäjauhot, leivinjauho ja suola keskenään ja kääntele seos taikinanesteeseen.(lisää omenaseos)

6. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 joka vuoasta taikinalla.

7. Kypsennä muffineja uunin keskiosassa n. 20 min isot muffinit, pienet 12-15 min

täyte:

4 omenaa

2 rkl voita

2 rkl sokeria

1 rkl kanelia

1. Poista omenista siemenkodat ja pilko lohkoiksi tai paloiksi.

paista 1-2 min. voin kanelin ja sokerin seoksessa sekoittaen. jäähdytä. Sekoita taikinaan.

Muruseos:

75 g kylmää voita

2 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

- kuutioi voi paloiksi, nypi joukkoon muut aineet. ripottele muruseosta muffinien pinnalle. ja koristele joka muffini omena lohkolla.

jättimuffini on ohjeen muffini..isolla vuoalla tuli hyviä kosteita muffineja. koristelin vielä kermavaahdolla.

Trendikkäitä ja hyviä ohjeita! suosittelen