Maukasta hyydykekakkua äidin syntymäpäivän kunniaksi. Sopii aikuiseen makuun sillä kakku ei ole liian makea..Lisäksi keksipohjan sijasta on kääretorttupohja joka myös vähentää "raskautta". Kaikki muut pitivät marjahyydykkeestä pinnalla...paitsi minä. Kakun kanssa olisi paljon paremmin sopinut hedelmät ja kermavaahto
Kahvilikööri-hyydykekakku
Kääretorttupohja (ohje Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta)
4 kanamunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.
6 liivatetta
4 dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria
1 dl kahvilikööriä
1 dl kahvia
- Vatkaa kerma, sekoita tuorejuustoon. lisää sokeri. Kiehauta kahvi ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita likööri täytteeseen. kaada liivate- kahviseos ohuena nauhana täytteeseen. kaada vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Marjahyydykepinta:
200g vadelmia
n.150g mansikoita
1/2 dl sokeria
5 liivatetta
2dl vettä
Keitä vadelmia ja mansikoita kunnes rakenne rikkoutuu. Voit vatkata hieman vispilällä. Lisää sokeri. Lisää luotetut liivatteet. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä.
Tuo valkoinen juttu kakun pinnalla on pikeeriä..joka jäi hieman epäonnistuneeksi yritykseksi
Kukkaset ja perhoset on tehty sokerimassasta.