Maukasta hyydykekakkua äidin syntymäpäivän kunniaksi. Sopii aikuiseen makuun sillä kakku ei ole liian makea..Lisäksi keksipohjan sijasta on kääretorttupohja joka myös vähentää "raskautta". Kaikki muut pitivät marjahyydykkeestä pinnalla...paitsi minä. Kakun kanssa olisi paljon paremmin sopinut hedelmät ja kermavaahto

 

Kahvilikööri-hyydykekakku

 


Kääretorttupohja (ohje Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjasta)

4 kanamunaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille.

 

6 liivatetta

4 dl kuohukermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa

2dl tomusokeria

2tl vanilliinisokeria

1 dl kahvilikööriä

1 dl kahvia

- Vatkaa kerma, sekoita tuorejuustoon. lisää sokeri. Kiehauta kahvi ja lisää liotetut liivatteet. Sekoita likööri täytteeseen. kaada liivate- kahviseos ohuena nauhana täytteeseen. kaada vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Marjahyydykepinta:

200g vadelmia

n.150g mansikoita

1/2 dl sokeria

5 liivatetta

2dl vettä

Keitä vadelmia ja mansikoita kunnes rakenne rikkoutuu. Voit vatkata hieman vispilällä. Lisää sokeri. Lisää luotetut liivatteet. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä.

 

Tuo valkoinen juttu kakun pinnalla on pikeeriä..joka jäi hieman epäonnistuneeksi yritykseksi

Kukkaset  ja perhoset on tehty sokerimassasta.