Ihan alkuun voin kertoa että kuppikakut eivät ole sama asia kuin muffinssit. Tämän asian olen oppinut vasta lähiaikoina kun selailin leivontakirjoja ja pyörin nettisivuilla. Molemmat on nami nami hyviä, mutta kuppikakuissa on enemmän sokeria ja rasvaa jotka vaahdotetaan ennen kuivien aineiden lisäämistä kuin kahvikakuissa. Muffinitaikina useasti vain sekoitetaan, poikkeuksiakin on kuten yhdessä mieluisimmista muffiniresepteissä jossa sokeri ja munat vatkataan vaahdoksi.  Syntymäpäiväpirskeissä tarjoilin näitä kuorrutettuja minikuppikakkuja ihanan kevytpätkiskakun seurana. Kuorrutteen ohjeet löysin Leila Lindholmin, Pala kakkua kirjasta sekä toisesta jonka nimeä en enää muista..hieman muokkasin näitä tehdessäni, mutta laitan tähän kuitenkin alkuperäiset ohjeet. Oma lempparini kuorrutteista on karamellikuorrutus! Voin suositella!

Kuppikakkujen perusohje Täältä (ilman sitruunaa)

Ylhäällä: kaakaokuorrutus.

30g voita

2,5 dl tomusokeria

1/2 dl kaakaojauhetta (hyvälaatuista)

50g tuorejuustoa

 vajaa rkl kahvia

Sekoita kaikki muut aineet paitsi kahvi sekaisin. Vatkasin sähkövatkaimella ja lisäsin lopuksi kahvia halutun paksuuden verran.

 

Valkosuklaakuorrute:

100g Valkosuklaata

100g tuorejuustoa

- Sulata valkosuklaa ja jäähdytä. Sekoita tuorejuustoon.

 

alhaalla: Karamellikuorrute

25g voita

1 dl vaaleaa fariinisokeria

1/4 dl vaaleaa siirappia

1/2 dl kuohukermaa

5 dl tomusokeria

Sekoita kaikki aineet paitsi tomusokeri kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes sokeri on sulanut. keitä seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja nosta kattila jäähtymään.Kaada seokseen n. puolet tomusokerista ja vatkaa hetken sähkövatkaimella. Lisää loput tomusokerista ja jatka vatkaamista n.2 minuuttia. sekoita joukkoon hiukan maitoa jos kuorrute tuntuu liian paksulta.