Tämä omenapain ohje on luullakseni ulkomaisilta sivuilta alunperin ja muokkasin sitä omaan makuun sopivammaksi. Taikina on todella toimiva. Se on helppo kaulia ja siirtää piirasvuokaan.  Suosittelen siis kokeilemaan..älkää ihmetelky kuvaa, tuhottiin piirakka samantien

OMENAPAI

 

350 g vehnäjauhoja

225g voita

1/2 dl sokeria

vajaa desi vettä

 

Täyte:

reilu 1 kg hapokkaita omenoita

2 tl kanelia

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl fariinisokeria

2rkl sokeria

ripaus suolaa

1 rkl voita

(mausta siirapilla)

1 rkl perunajauhoja esim.mehuun sekoitettuna

1. Sekoita ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Toinen pohjaan ja toinen päälle.

2. Paista omenat voissa ja sokerissa pehmeiksi ja mausta. Lisää loppuvaiheessa perunajauhot. Laita täyte pohjan päälle ja kauli kansi päälle. Sirottele sokeria päälle ja paista 175 asteessa 1h.