Ilmojen viiletessä maistuu ihanat keitot ja sen kanssa tuore leipä. Tässä oma ohjeeni, jolla tulee hyvää pehmeää leipää keiton kanssa tai vaikka illanistujaisiin Täytteitä voi varioida oman maun mukkaan!

 

Täytetty hiivaleipä (2 kpl)

 

2,5 dl piimää

25g hiivaa

2 tl suolaa

noin 500g Vehnäjauhoja

1/2 dl pullomargariini

Täyte: Mozzarella juustoa ja 2-3 kpl aur.kuiv. tomaattia

Lämmitä Piimä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja osa jauhoista. Lisää margariini alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan nousta noin kaksinkertaiseksi. Puolita taikinakahteen osaan ja taputtele taikina litteäksi. Lisää keskelle mozzarella ja silputut aurinkokuivatut tomaatit. Sulje leipä ja painele voimakkaasti saumakohtaa. käännä saumapuoli alaspäin pellille kohoamaan. Kohota noin puoli tuntia. Tee kohonneisiin leipiin sahalaitaisella veitsellä varovasti viillot. Paista n.200 astetta noin 20 minuuttia.