Itsenäisyyspäivä 5.12 kunniaksi tein mustikkatryffeleitä, ihania tuli varsinkin kun lisäsin mustikat kokonaan massaan siivilöimisen jälkeen. Maistuu glögin kanssa linnan juhlia katsoessa..

 

Mustikkatryffelit (n.25-30)

 

150g mustikoita

1 dl sokeria

300g tummaa suklaata

50g voita

koristeluun: kookoshiutaletta

valkosuklaata

hieman öljyä

1. Pane suklaa kulhoon. 2. keitä mustikoita ja sokeria 5 minuuttia. 3. Puserra seos siivilän läpi suklaan joukkoon. Lisää myös mustikkaseos massaan. 4. Lisää rasva ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja ja laita ne jääkaappiin. 5.Sulata valkosuklaa ja dippaa kylmät tryffelit suklaaseen ja pyörittele kookoshiutaleessa. Voit ohentaa valkosuklaata hieman öljyllä.

 

Vinkkejä!

- Anna massan kovettua hieman kylmässä ennen tryffeleiksi pyörittelyä!

- Käytä tomusokeria tryffeleiden muotoiluun!

- Tryffelit maistuu hyviltä myös ilman valkosuklaasen kastoa!

- Käytä kookoksen tilalla pähkinärouhetta, suklaarouhetta, tomusokeria, kaakaojauhetta...