Ystävänpäivänä voi muistaa ystävää vaikka makeilla tryffeleillä. Kun tekee samasta massasta vähän erinäköisiä ovat ne tosi kivan näköisiä leivosrasiassa. Dajmsuklaan tilalla voisi käyttää mitä tahansa muutakin suklaata, jos vaikka tietää mistä ystävä tykkää

 

Dajmtryffelit n.40 kpl

1 dl kermaa

50g voita

300g suklaata (50%)

1 dl maitorahkaa

2 tl likööriä tai konjakkia

100g dajm patukkaa

2 rkl tomusokeria

Kiehauta kattilassa kerma ja lisää sinne voi ja suklaa. Lisää maitorahka ja alkoholi. Anna jäähtyä jääkaapissa n. 1/2 h. Hienonna dajmpatukka karkeaksi ja sekoita tryffelimassaan. Anna jähmettyä laakeassa astiassa n.1h ja leikkaa ja pyörittele palloiksi. Värjää tomusokeri tomuvärillä (mansikkatomusokeri sopii tähän myös mainiosti.) ja pyörittele pallot tomusokerissa. Itse laitoin tryffelit kylmään vielä ennen tomusokerointia, työskentely helpottuu.