Ystäville piti saada illaksi herkuteltavaa ja tein hyydykekakun jossa makuna toimii baileys ja suklaa. Pohjana perinteinen keksi-voi seos. Kakusta tuli minusta sopivan korkuinen, en tykkää kauheasti liian korkeista hyydykekakuista. Pohjaa ja täytettä sopivassa suhteessa. Päälle askartelin suklaasta "ristikon". Koristelu simppeli ja helposti leikattava kun seurana lähinnä viiniä ja sipsejä

Baileys-suklaakakku

pohja:

200g digestivekeksejä

75g voita

Täyte:

200g tuorejuustoa

2,5 dl flora vispiä

1 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 dl baileys kerma likööriä

1 dl suklaa kastiketta (pirkka)

1 dl creme fraisea

5 liivatetta

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri ja vanilliinisokeri. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kerman joukkoon creme fraise ja tuorejuusto. Kiehauta likööri ja lisää liivatteet. Anna hieman jäähtyä ja kaada koko ajan vatkaten massan joukkoon. Kaada yli puolet massasta vuokaan, tasoita ja laita kylmään. Sekoita suklaakastike jäljelle jääneeseen kermaseokseen ja kaada hieman jähmettyneen kakun päälle. Tasoita ja laita kylmään n.2h.

Suklaaristikko: Leikkaa leivinpaperista vuokaa apuna käyttäen pyöreä pala. Sulata suklaa ja laita pursotin pussiin. Pursota ristikkoa leivinpaperin päälle ja anna menna hieman reunojen yli. Laita tasaiselle alustalle kylmään jähmettymään. Kippaa ristikko leivinpapereineen kakun päälle ja vedä varovasti leivinpaperi pois.