Näin Leipuri- lehdessä Sveitsin kansallisista leipomoalan messuilta kuvia ja silmääni pisti susheilta näyttävät leivonnaiset. Ja pitihän niitä sitten kokeilla. katselin kuvia oikeista susheista ja koitan saada edes vähän näköä omiin makeisiin versioihin kenties tästä tulee muotivillitys seuraavaksi..macaronien tapaan?

 

Biscuit Sushit

 

pohja:

2 munaa

0,75 dl sokeria

1,5 rkl perunajauhoja

0,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl leivinjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet sihdaten joukkoon. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle, mutta älä ihan reunoille asti. Paista 225 asteessa kunnes päältä kauniin vaaleanruskea. Kippaa toisen leivinpaperin päälle.

Itse laitoin täytteeksi pelkkää limerahkaa, mutta suosittelen jotain makeaa hilloa vielä kaveriksi. Leikkaa kääretorttu levystä sopiva pala ja levitä siihen rahkaa. Rullaa ja yritä saada mahdollisimman pyöreän muotoiseksi. Pakasta ja leikkaa tasakokoisiin paloihin. Koristele.

Vinkkejä:

- Pyörittele marsipaanista tanko ja laita kääreen sisään ennen rullausta.

- Käytä karkkeja koristeena, pienet punaiset nonparellit sopivat toimittamaan mädin virkaa

- Päällystä yksi rulla ohueksi kaulitulla marsipaanilla ja maalaa suklaalla.

- 2 munan kääretorttupohja on sopivan ohut pieniin leivonnaisiin.

-