Suolaista piirakkaa teki mieli ja eikun suunnittelemaan reseptiä. Halusin piirakasta tai ainakin pohjasta kevyemmän ja löysinkin hyvän ohjeen Sirpa Talkan kirjasta "leivo pienin pistein". Täytteeksi laitoin savulohta, sipulia ja kirsikkatomaatteja. Tein täytteen hieman eri tavalla, kuullotin sipulin pannulla ja lisäsin siihen ruokakerman sekä osan kirsikkatomaateista ja hauduttelin kunnolla mausteiden kera. Lisäsin jäähtyneeseen seokseen sitten kananmunat. Vaihtelu virkistää..Ai niin! Minulla olisi uusi kamera hankintalistalla vihdoinkin..jos joku osaa suositella jotain merkkiä/mallia otan kiitollisena vastaan vinkkejä

 Lohipiirakka

200g vehnäjauhoja

1 muna

1 tl suolaa

100g margariinia (yli 40%)

Sekoita aineet keskenään ja laita kylmään hetkeksi. Kauli vuoan kokoinen levy (26 cm lasivuoka oli minulla käytössä) ja laita vuoan päälle ja tasoita reunat. Itselläni jäi hieman yli taikinaa, mutta en alkanut ohjetta siksi muuttaa.

Täyte:

150g savulohta

1/2 iso sipuli tai1 pieni

kirsikkatomaatteja

3,5 dl 3 juustoa ruokakermaa

2 kananmunaa

1/2-1 dl kevyttä juustoraastetta

mustapippuria

suolaa

jauhelihamaustetta

Pieni savulohi vuoan pohjalle ja sekoita täytteen muut aineet ja kaada vuokaan. Asettele lopuksi puolitetut kirsikkatomaatit. Ripottele tilliä päälle. Paista 180 asteessa noin 35-40 min. Peitä paiston lopulla foliolla. Kun piirakan keskusta on tiivis ja väri kauniin ruskea on piiras valmista.