Hei kaikille pitkästä aikaa!
Sain leivonnassa kokeiltavaksi tuotteen nimeltään VALO 24h joka on paahdettua pellavaa. Tarkoituksella kokeilin kahteen erilaiseen leipomukseen ja tein raparperi-mustikkamurupiirakkaa sekä sämpylöitä. Pellavallahan on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Ruokalusikallinen riittää päivittäisen OMEGA-3 tarpeen tyydyttämiseen. Lisäksi siinä on runsaasti kuituja, antioksidantteja ja kasviproteiineja. Erityisen hyvin tuote sopii hiivaleivontaan. Sämpylöistä tuli hyviä ja kuohkeita ja olivat hyviä vielä seuraavana päivänäkin. Käy tutustumassa täällä!
Pellava-mustikka sämpylät
5dl vettä
50g hiivaa
1/2 dl Siirappia
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1 dl 24h VALO paahdettua, rouhittua pellavaa + mustikka
sämpyläjauhoja
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola siirappi, VALO 24h paahdettu rouhittu pellava+mustikka. Alusta vehnäjauhoilla niin, että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.
3. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi
4. Muotoile taikinasta n. 24 sämpylää. Pane sämpylät leivinpaperilla peitetylle pellille, paina sämpylöitä hieman litteäksi ja kohota liinalla peitettynä
5. Paista 225 0C noin 12 minuuttia
Toisena päätin kokeilla tuotetta piirakkaan. Pellavarouhe antoi hieman eksoottisemman ulkonäön, mutta piirakka oli maultaan herkullinen.
Raparperi-mustikkamurupiirakka
1,5 dl margariinia
2 dl piimää
2 munaa
2dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1 dl 24h VALOpellavarouhe + mustikka
Pinnalle: 500g raparperia, sokeria, kanelia
Muruseos: 1/2 dl margariinia
1 dl 24h VALO pellarouhe + mustikka
1 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1. Sekoita keskenään sula margariini ja piimä. Lisää munat, sokeri ja jauho-soodaseos. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan.
2. Huuhdo raparperin varret ja viipaloi. Ripottele viipaleet taikinan päälle ja mausta sokerilla ja kanelilla.
3. sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele piirakan päälle.
4. Paista uunissa 200 astetta n. 30 minuuttia.
Nauti vaniljakstikkeen tai jätskin kanssa.