Kaapissa pyöri Caipirinha Drink mix pussi ja kokeilin kakun sijaan leivoksia. Ei näistä nyt niin tyylikkäitä tullut kun mielessä oli, mutta..hyviähän nämä oli, jätin aika kirpeäksi maun. Tein leivokset silikoniseen muffinivuokaan mistä jäätyneet leivokset sai helposti pois. Varmuuden vuoksi öljysin hieman vuokia.Täällä valmistaudutaan monenmoiseen juhlaan ja tarjottavien kokeiluversioita tulossa pian..
Caipirinha leivokset
Pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1/4 dl perunajuhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Tee kääretorttulevy vatkaamalla sokeri ja munat. Lisää sihdaten jauhot kevyesti sekoittaen ja kaada leivinpaperin päälle , tasoita pinta. Paista 225 asteessa 6-8 min. Anna jäähtyä. Ota muotilla kääretortusta pohjapalat leivoksiin. Jämäpalat kannattaa pakastaa.
Mousse:
2,5 dl flora vispiä
200g sunnuntai tuorejuuston tyyppistä kasvirasva valmistetta
1 pss Santa Marian Caipinrinha Drink Mix-seosta
2,5 dl tomusokeria
2 tl vanillliinisokeria
4 liivatetta
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää "tuorejuusto" ja Caipinrinha Drink Mix seos. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liuota joukkoon liivatelehdet. Lisää liivateseos hieman jäähtyneenä massan sekaan koko ajan sekoittaen. Annostele massa vuokiin (jätä tilaa pohjapalalle) ja paina kääretorttupyörylät vuokiin. Kostuta hieman esim. mehulla. Laita ensin kylmään 1h ja sitten pakkaseen. Irrota seuraavana päivänä ja koristele. Itse tein hyytelösokerista kiilteen johon kastoin leivokset.