Näin syksyn tullessa on monia juhlia tiedossa ja taas on mietittävänä mitä kahvipöytään laittaisi tarjolle. Munakasrullaa en kotona ollut aiemmin tehnyt ja halutti kokeilla. Munakasrulla sopii mielestäni hyvin pito/kahvipöytään ja tietysti vähän epävirallisempiin illanistujaisiin ja saunailtoihin. Tämä versio on ennemminkin aika kevyt enkä sinällään tätä kokeilua suosittele juhliin tekemään. Pohja sen sijaan oli hyvä ja täytekin paitsi että omaan makuun sitä oli liian vähän. Joku kalatäyte sopisi paremmin pinaatin kanssa. Täyte taas sopisi hyvin esim. voileipäkakkuun. Kehittelyssä siis takuuvarma ja herkullinen munakasrulla fiinimpäänkin juhlaan

 

Munakasrulla Kinkkutäytteellä

150g pinaattia

4 kananmunaa

3 dl maitoa

1,5 dl grahamjauhoja

1/2 dl öljyä

suolaa

Sulata pinaatti ajoissa. Puristele siitä kaikki ylimääräinen neste pois ennen käyttöä.

Vatkaa pinaatin joukkoon munat. Lisää maito, jauhot ja öljy. Sekoita hyvin.

Kaada munakasseos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Nosta pelti varovasti uuniin läikyttämättä seosta. Paista rullaa 200 asteessa noin 20–30 minuuttia. Jäähdytä rulla.

Täyte:

1 pss savukinkkukuutioita

100g tuorejuustoa

2 rkl kermaviiliä

1 puntti ruohosipulia silputtuna

15cm pala purjoa silputtuna

(jäävuorisalaattia)

suolaa, pippuria

Paista kinkkukuutioita, ruohosipulia ja purjoa hetki pannulla jotta maut irtoaa ja purjo pehmenee. Anna jäähtyä ja sekoita kermaviilillä notkistettu tuorejuusto sekaan. Mausta. Levitä jäähtyneen munakaslevyn päälle. Kääri rullalle ja laita jääkaappiin saumapuoli alaspäin makuuntumaan.