Viimeisen työpäivän kunniaksi tein mustaherukkahyydykekakun töihin vietäväksi. Samalla sain testattua kakkua ennen suurta juhlaa. Totesin kyllä, että vielä yksi testikakku täytyy tehdä viikonloppuna sillä maku ei ollut ihan täydellinen vaikka kakkua kovasti kehuttiin. Ohje on koulusta saatu ja mietitytti heti alkuunsa liivatteen vähyys ja sokerin suuri määrä. Liivatepelko osoittautui aiheettomaksi. kakku oli ihanan pehmeä..sokeria taas oli omaan makuun liikaa. Kiilteen aioin tehdä joka tapauksessa erilaiseksi. Tässä toimi Nohannan ohjeen kuningatarkiille. Koristelu on kakussa simppeli..Tuli kiire töihin
Mustaherukkahyydykekakku
pohja: tumma kääretorttupohja
300g kermaa
300g rahkaa/tuorejuustoa/jogurttia
300g sokeria
5g vanilliinisokeria
4 liivatetta
300g musteherukkapyreetä
1. Laita kakkupohja kakkurenkaaseen. (irtopohjavuoka 24cm)
2. sekoita tuorejuustoa, sokeri ja vatkattu kermavaahto keskenään.
3. Lisää marjapyre
4. Lisää liotetut liivatteet massaan ja annostele massa kakkupohjan päälle. (kostuta kakkupohjaa)
5. hyydytä kakku kylmässä 2h ja pakkasessa 1h.
6. Levitä mustaherukkapyre ja marjat kakun pintaan ja hyytelöi pinta.
(en tiedä mistä sain kakkuun noin epätasaisen pinnan, ehkä kiille oli liian kuuma. Kannattaa siis odottaa kunnes kiille on jäähtynyt kunnolla)