Olen ihan totaalisesti innostunut syömään ja käyttämään erilaisia marjoja milloin missäkin. Mustikka on yksi parhaista ja varsinaista "superfoodia"! Ystävä ihastui näihin kuppikakkuihin
Mustikka-valkosuklaa Kuppikakut (12 isoa)
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 rkl appelsiininmehua (tai sitruunan mehu ja kuori)
3 dl mustikoita
Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sulata voi ja lisää maidon ja mehun kanssa vaahtoon. Siivilöi mukaan jauhot ja leivinjauhe ja lopuksi mustikat. Jaa muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 15 min. Minulla kuppikakkuja tuli reilusti enemmän kuin 12..minimuffinssipelti tuli vielä melkein täyteen!
Valkosuklaakuorrutus
100g valkosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
Sulata valkosuklaa ja yhdistä jäähtyneenä tuorejuustoon sähkövatkaimella. Levitä jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele mielesi mukaan.
Ohje mukaeltu Leila Lindholmin kirjasta "pala kakkua"