Viikonloppu meni mukavasti ruuan merkeissä kun matkustin kotikonnuille jo perinteen saamille ruokamessuille. Tänä vuonna oli ilahduttavasti tullut uusia yrityksiä tuotteineen ja hyviä vanhojakin konkareita löytyi. Ruokamessut on taas vahvasti nousussa tapahtumana kun luomu ja lähiruoka on kovasti nosteessa. Myös kakkuharrastajia oli paremmin huomioitu kun Anita Köyhty Kouvolasta ( Sokerikoriste A. Köyhty)oli luennoimassa kakkukoristeista. Messuilla ohjelmateltan isäntänä toimi keittiömestari Björn Helsing joka sai vieraakseen monia ruoka-alan asiantuntijoita mm. martat olivat antamassa säilöntävinkkejä.  Luomuliha oli hyvin esillä messuilla samoin kuin erilaiset luomuleivonnaiset.

Edelleen kaipaisin tietysti enemmän konditorioita mukaan esim. kakkujen ja leivosten, koristeiden yms.esittelyyn. Varsinkin kun käsitöitä ja taidetta oli paljon tänäkin vuonna esillä. Parhaimmillaanhan upeat konditoriatuotteet on sekä makuhermoja kutkuttavia että visuaalisesti silmää hiveleviä. Täydellinen yhdistelmä ruokamessuille

Mukaan tarttui paljon herkkuja...

Pirjon Pakari Häjykarppaaja, Kauhajoen Laatuleipä ruisciabatta, ruisrouhevuoka, Ahvenanmaan mustaleipä

Ihania Hemgårdenin tryffeleitä, Sate Herkkutuote sokeritonta tummaa suklaata.

Sokerikoriste A. Käyhty www.sokerikoriste.com

riitan herkku, Niemitalon juustolan leipäjuusto, Sotkamon Täyssäilyke,Lohilevite (lohta 70%) menee kokeiluun voileipäkakku, piirakka.

Juustoportin tuotteita Jalasjärveltä. Ruukkikylän herkut, karpalo-cointreau-hyytelö. Aivan ihanaa ja menee kokeiluun luultavasti kakun täytteeksi. miehiä hieman taisi hymyilyttää huokailuni kun maistelin tuotetta..olisikohan pitänyt ottaa vielä toinenkin?

 

Myös erilaisia käsitöitä, kurkkusalaattia, tyrnimehua ja karkkia tuli ostettua ja tietysti herkuteltiin Ojalan pakarin kahvilla ja mustikkamuffineilla. Nähtiin siinä yksi julkkiskin kun Pate Mustajärvi oli vierailemassa massuilla. Näytti olevan messupussit täynnä herkkuja. Kaikille jotka eivät tänä vuonna päässeet messuille kannattaa ehdottomasti ensivuonna lähteä käymään..kauempaakin!