Kysyin tulevalta isukilta millaista leipomusta hän haluaisi syödä Isänpäivän kunniaksi. Vastaukseksi sain omenapiirakkaa pullapohjalla. Hyvän tuntuisen ohjeen löysin Kaarina Roinisen kirjasta "Maukasta ruokaa kotikeittiöstä". Kirjan ohjeessa piirakka tehtiin omenan muotoon pellille. Itse tein sen irtoreunavuokaan.Piirakka oli oikein hyvää ja mieskin siitä kovasti tykkäsi.
Omena-tuorejuustopiirakka
1,5 dl maitoa
15 g hiivaa
2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
Täyte:
100 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 suurta omenaa
1 rkl sokeria
kanelia
Voiteluun:
munaa
1. Tee pullataikina kohoamaan.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toisesta taikinapalasta pyöreä levy, halk. 30 cm.
3. Nosta levy irtopohjavuokaan.
4. Leivo lopputaikinasta pikkusormen paksuisia taikinanauhoja
ja tee niistä piirakan reunoille pikkupalmikot kahdella letittäen. Asettele palmikot vuoan reunoille.
5. Anna kohota 10-15 minuuttia.
6. Sekoita tuorejuustoon täytteen muut ainekset ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
7. Levitä taikinaan levylle täyteseos. Lado päälle omenalohkot.
Ripottele omenille sokeria ja kanelia. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
8. Paista piirakka 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-18 min.