Kysyin tulevalta isukilta millaista leipomusta hän haluaisi syödä Isänpäivän kunniaksi. Vastaukseksi sain omenapiirakkaa pullapohjalla. Hyvän tuntuisen ohjeen löysin Kaarina Roinisen kirjasta "Maukasta ruokaa kotikeittiöstä". Kirjan ohjeessa piirakka tehtiin omenan muotoon pellille. Itse tein sen irtoreunavuokaan.Piirakka oli oikein hyvää ja mieskin siitä kovasti tykkäsi.


Omena-tuorejuustopiirakka

1,5 dl maitoa

15 g hiivaa

2 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

1 tl kardemummaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

50 g margariinia

 

Täyte:

100 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa

1 muna

0,5 dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

3 suurta omenaa

1 rkl sokeria

kanelia

 

Voiteluun:

munaa

 

1. Tee pullataikina kohoamaan.

2. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toisesta taikinapalasta pyöreä levy, halk. 30 cm.

3. Nosta levy irtopohjavuokaan.

4. Leivo lopputaikinasta pikkusormen paksuisia taikinanauhoja

ja tee niistä piirakan reunoille pikkupalmikot kahdella letittäen. Asettele palmikot vuoan reunoille.

5. Anna kohota 10-15 minuuttia.

6. Sekoita tuorejuustoon täytteen muut ainekset ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

7. Levitä taikinaan levylle täyteseos. Lado päälle omenalohkot.

Ripottele omenille sokeria ja kanelia. Voitele reunat munalla ja ripottele päälle raesokeria.

8. Paista piirakka 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-18 min.