Nyt aloitetaan joulun avaus Cake Dream:ssä. Ihana tuoksu tulvi keittiössä jo eilen kun aloitin lanttulaatikkojen teolla. Olen koittanut tyhjätä pakastinta sitä mukaa ja ainakin mies on tyytyväinen kun epäonnistuneet macaronit on syötetty on taas uus jämäherkku sulamassa. Viikonloppuna pohjanmaalla käydessäni otin tarkoin varjellun reseptivihon mukaan sillä tänä vuonna joulua vietetään Tampereella. Reseptit on hyviä kouluajoilta ja todettu toimiviksi vuosi vuoden jälkeen. Tämä resepti tulee ensi kertaa kokeiluun. Valmiiksi asti en näitä tee vaan pakastan ja paistan aina sitä mukaa kun mieli tekee.

Tähtitortut 20-30 kpl

kermaviili-voi taikina:

5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

200g voita

1prk (2 dl) kermaviiliä

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe.

2. Nypi pehmeä voi jauhojen joukkoon. Lisää kermaviili

3. Koveta taikinaa jääkaapissa pari tuntia.

4. kuumenna uuni 225 astetta.

5. Kaaviloi taikina noin 1/2 cm paksuiseksi ja leikkaa neliöksi.

6. Leikkaa jokaisesta neliön kulmasta viilto keskustaa kohti.

7. Nosta jokaisen tortun päälle luumusosetta ja paina joka toinen kulman puolikas keskelle soseen päälle.

8. Voitele tortut, älä taikinan reunoja. Se estää torttujen kohoamisen.

9. Kypsennä 10-15 min.