Tervehdys kaikille pikku tauon jälkeen! Pirkan lehtisessä oli tämä herkullinen resepti jota voin suositella. Maistuu kaikille vaikka talviloman kunniaksi. Pienensin ohjeen sopimaan piirakkavuokaan.

 

Suklaa-cashewpalat

 

li

1 muna

1dl sokeria

50g margariinia

1,6dl vehnäjauhoja

1 rkl kaakaojauhetta

1/2tl leivinjauhetta

vajaa 1/2 tl vanilliinijauhetta

0,33 dl kevytkermaa

0,33 dl maitoa

pinnalle: 0,33dl valmahilloa

kuorrutus:

0,5 dl kevytkermaa

100g fazer sininen cashewsuklaata

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu rasva. sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen kerman ja maidon kanssa. Vältä turhaa vatkaamista.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (30 x 40cm) Paista 200asteessa n.15 min. kunnes pohja on kypsä.

3. Anna pohjan jäähtyä. Levitä päälle ohut kerros vadelmahilloa.

4. kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Levitä kuorrute piirakkapohjalle. Leikkaa paloiksi.