Löysin Maku-lehdestä ihanan oloisen munkkiohjeen vapuksi. Ihania nämä olikin.Huomasin vaan, että osa jäi hieman raaoiksi eli kannattaa tehdä näistä pieniä niinkuin ohjeessakin sanotaan. Saattoi syy löytyä kyllä myös paistajasta. Oli muuten ekat munkit kotona tehtynä. joka vuosi on tullut syötyä jo töissä niitä maha täyteen, ettei kotona ole enää tehnyt mieli tehdäsmiley Jaa että mitenkä kotona munkkien teko oon vaikeampaa kuin töissä..en minä vaan tiedäsmiley

ILOISTA VAPPUA!!


Jogurttimunkit 32kpl



3dl vaniljajogurttia (ei kevyttä)
25g hiivaa
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
noin 7 dl vehnäjauhoja (itsellä meni 6 dl)
1/2 dl rypsiöljyä

Paistamiseen: 4 dl rypsiöljyä

Pinnalle
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna jogurtti kädenlämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet vehnäjauhoista. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Leivo taikina tangoiksi. Jaa se 32 osaan ja pyöritä pikkupulliksi. Anna kohota.
Kuumenna rasva pienessä kattilassa 170-180 asteiseksi. Kypsennä kohonneet munkit öljyssä 1-2 min/puoli. Nosta munkit reikäkauhan avulla talouspaperille.
Pyörittele munkit lämpiminä vaniljasokerilla maustetussa  sokerissa.